SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nynäshamns IF Fotboll
Flickor 2008

Bli medlem i Nynäshamns IF Fotbollsklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till Nifens F08

Laget har i dagsläget 17 spelare och en ledarstab om 3 ledare.


F08 tränar utomhus uppe på Kvarnängens konstgräs följande tider:
Måndagar 17:00-18:15
Onsdagar 19:00-20:30
Fredagar 18:00-19:00
 
Vill du spela fotboll med oss? 
Hör av dig till till någon av oss ledare. Du hittar våra kontaktuppgifter under fliken "Truppen".
Futsalpremiären avklarad
2021-11-21 14:41
Dagens matchtrupp: Tindra, Clara, Cornelia, Olivia, Milla, Jolie, Hedvig, Ina, Emma.

Idag mötte Nifen F08 Vallentuna DBK på bortaplan i lagets första futsalmatch. 

 

Futsal är nästan en helt egen sport jämfört med fotboll, med lite andra regler och ett annat spelsätt o taktik.

 

Dagens match var lärorik och spelarna kom allt oftare rätt i försvarsspelet ju längre matchen gick. Anfallsspelet kom vi inte riktigt igång med, så det finns klara områden för förbättring: positionsspelet i försvarsspelet, igångsättning av spelet från målvakten, från sidlinjen och hörnor, uppspel och avslut/skott.

 

Men tjejerna var glada att spela tillsammans och vi ser inte 8-0 till Vallentuna DBK som en förlust, utan vi väljer att se det som en möjlighet till att lära oss mer om futsalspelet.

 

Nu har vi dessutom klarat av den bortamatch som är längst bort!

Förlust mot seriesegrarna i sista seriematchen
2021-10-16 19:13
Dagens kämpar: Edona (lån F09), Bella (lån F07), Filippa, Clara, Olivia, Felicia (lån F07), Shulamit, Hedvig, Tindra, Cornelia, Milla, Jolie

Idag spelade Nifen F08 sista seriematchen i 2021 F08-4D på bortaplan mot serieledande Segeltorp IF.

 

Vi hade lite utmaningar då många var borta av olika anledningar, så vi lånade in Bella och Felicia från F07 samt Edona från F09. Extra bekymmersamt att vår ordonarie målvakt var borta, men det löstes på ett mycket bra sätt av Bella som tog på sig målvaktshandskarna och vaktade målet första två perioderna innan Edona löste av henne.

 

Segeltorp inledde friskt och trummade på mot vårt mål, de fick många skott utifrån o till slut kunde vi inte hålla emot längre. Nifen stack emellan med vassa kontringar med bra lägen för Felicia och Shulamit, men perioden slutade 3-0 till Segeltorp. 

 

Andra perioden blev jämnare och båda lagen hade lägen att göra mål, men mittenperioden slutade 0-0. Tindra gjorde en stark insats i backlinjen tillsammans med Clara, Olivia och Jolie.

 

I den tredje perioden var Bella riktigt nära att göra mål i slutminuten efter att ha frispelats av Edona direkt på inspark, men skottet gick rakt på Segeltorpsmålvakten. Dessförinnan hade Segeltorp något turligt gjort ett mål till 4-0 som blev slutresultatet. 

 

Efter matchen fick alla Nifens spelare beröm för sin insats, det var ju serieledarna vi spelade mot och de hade ju innan dagens match gjort 42 mål på 10 matcher, så vi spelade ungefär som de övriga lagen bortsett från att vi inte gjorde några mål framåt.

 

Tränarduon Patrik och David var eniga efteråt att det varit 

 

rättvist om ett av Nifens alla lägen resulterat i mål.

 

Vi gratulerar Segeltorps IF till seriesegern! 

Seger för Nifen F08 mot Tullinge Triangel Pojkar F08
2021-10-09 16:38
Matchtruppen från vänster: Clara, Smilla, Emma, Cornelia, Olivia L, Olivia K (spelade ej), Lyra, Shulamit, Lova, Tindra, Milla, Jolie (spelade ej), Elvira. Saknas gör Bella.

F08-laget vann övertygande i nästsista seriematchen mot Tullinge Triangel Pojkar F08 på Kvarnängens IP med 5-2. Två F07-spelare förstärkte matchtruppen, Elvira och Bella. Bella var dock tvungen att gå efter första perioden, då hon skulle spela hockeymatch idag.

 

Nifen tog ett stadigt grepp om spelet direkt från start i första perioden och pressade på mot Tullinge och fick till en massa hörnor. Till slut klarade inte Tullinge av att hålla emot pressen och Cornelia gör 1-0 på pass från Elvira. Strax därefter kommer Tullinge i en farlig kontring där skottet tar i stolpen. Shulamit gör sedan 2-0 på kontring varpå Tuliinge i ett anfall får på en lobbavslutning som går över Emma i målet, som nästan räddas men det döms mål till 2-1. Shulamit gör sedan  3-1 i fint samspel med Lova innan perioden är slut.

 

Andra perioden inleds med att Shulamit gör 4-1 direkt på Emmas inspark då bollen studsar över motståndarens mittbackar. Några minuter innan periodvilan pangar Milla in ett praktfullt skott på passning från Shulamit till 5-1.

 

I tredje perioden är Nifen nära flera gånger, men Tullinge gör periodens enda mål, slutresultatet blir alltså 5-2.

 

Roligt att se att F08-laget höjt sitt spel och att spelarna lyckas spela sig till fina lägen genom att kombinera passningar och löpningar. 5-2 var verkligen välförtjänt av ett välspelande Nifen F08 idag!

 

Målskyttar för Nifen: Shulamit ⚽️⚽️⚽️, Cornelia ⚽️, Milla ⚽️ 

Säsongsavslutning
2021-10-01 16:32

Den 10/10 är det säsongsavslutning för F07 & F08.

Under dagen så kommer vi gå på derbyt mellan Hammarby och AIK på Tele 2.

 

Mer info i kallelsen på Sportadmin.

Oavgjort mot serieledande Älvsjö på bortaplan
2021-09-26 17:40
En poäng borta mot serieledarna! Foto T Sagestam

F08 kämpade sig till 1-1 borta mot Älvsjö AIK FF idag!

 

Extra rolig att matchens spelades med stor 9-manna plan och med två pappor i båset😉

 

Målskytt för Nifen: Shulamit Grmay ⚽️


Emma gjorde en grym insats i målet och fick gröna kortet.

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Följ oss på
TACK till alla våra sponsorer
Samarbetspartners